Догляд за офісними меблями

Робоче місце повинно бути практичним, зручним і ергономічним, тому вибору офісних меблів приділяється особлива увага. При розробці такого інтер'єру дизайнери звертають увагу не тільки на стилістичну спрямованість самого приміщення, а й на експлуатаційні вимоги до меблів. Робочий кабінет обробляється спеціальними санітарними засобами, а всі елементи обстановки повинні добре сприймати часту обробку миючими та дезінфікуючими розчинами.

Правила догляду за меблями в офісі

Існує кілька правил, яких слід дотримуватися кожному власнику приміщення, щоб зберегти привабливий зовнішній вигляд інтер'єру надовго. Наприклад, офісний стіл протирається миючими засобами неабразивного типу, так як дрібні механічні частки можуть подряпати поверхню.

Якщо ви хочете, щоб робочий інтер'єр радував вас багато років, необхідно дотримуватися таких правил:

  • для обробки меблевих щитів з ламінованою поверхнею використовується мікрофібра і чистячі засоби без абразивних елементів;
  • шпон обробляється бавовняною тканиною, не можна допускати скупчення пилу на такій поверхні;
  • скляні елементи очищаються за допомогою спеціального розчину аерозольного типу;
  • поліровані поверхні необхідно обробляти поліролями для усунення забруднень;
  • шкіряні меблі можна чистити тільки за допомогою спеціальних засобів, які призначені для такого покриття.

Залежно від типу покриттів підбирається склад миючого засобу, який видалить пил і забруднення, але не зашкодить поверхні меблів. Так, крісло для офісу з тканинним сидінням необхідно чистити розчином для обробки м'якого полотна, до складу якого не входять агресивні компоненти, здатні пошкодити покриття.

Як зберегти інтер'єр в кабінеті надовго

Офісні меблі - це окрема категорія елементів обстановки, що проектуються згідно з встановленими правилами. Складові будь-якої конструкції повинні бути досить міцними для того, щоб витримати інтенсивну експлуатацію і відповідати нормам санітарного контролю.

Слід враховувати, що будь-які меблі потребують не тільки чищення, а й ремонту. Важливо вчасно виправляти будь-які неполадки, які можуть привести до більш серйозних поломок. Якщо ви помітили, що каркасна частина крісла розбовталася, краще заздалегідь звернутися до фахівців і замінити всі зламані деталі. При своєчасному ремонті ви зумієте зберегти інтер'єр на довгі роки, і робочий кабінет буде залишатися привабливим навіть через кілька років активної експлуатації.