Вибираємо комп'ютерний стіл - зручність і ергономіка

Якщо ви вирішили купити новий комп'ютерний стіл для офісу або робочого кабінету вдома, радимо уважно прочитати цю статтю і вивчити всі аспекти підбору такого елемента інтер'єру.

Основні правила вибору

Ергономічний комп'ютерний стіл повинен бути привабливим і практичним, тому звертайте увагу не тільки на зовнішній вигляд таких меблів, але і на особливості конструкції. В першу чергу, радимо обміркувати наступні характеристики:

  • Форма столу. У магазині вам запропонують простий прямокутний стіл, U-подібну модель або кутову конструкцію. Залежно від того, де саме буде встановлений стіл, підбирається форма стільниці та особливості каркасної основи.
  • Матеріал столу. Офісний комп'ютерний стіл може бути виготовлений з ДСП або МДФ, допустимі елементи зі скла, пластику або металу. Питання вибору матеріалу виготовлення повністю залежить від стилістичної спрямованості інтер'єру та індивідуальних переваг. Однак слід враховувати той факт, що моделі з МДФ коштують дорожче, ніж з ДСП.
  • Конструктивні особливості. Якщо ви збираєтеся купити стіл для школяра, важливо передбачити наявність окремих поличок і ящиків, щоб організувати зручний простір для навчання.

Комп'ютерний стіл - це важливий атрибут робочого простору як в домашньому кабінеті, так і в офісі, тому такі меблі повинні бути не тільки стильним, але і зручними у використанні.

На що звернути увагу при покупці

При виборі столу для комп'ютера необхідно враховувати розміри конструкції, так як меблі не повинні захаращувати весь простір кімнати. У невелике приміщення краще купити компактну конструкцію з невеликим робочим простором і декілька полиць над стільницею для зберігання різних дрібниць.

Якщо ви хочете організувати повноцінний робоче простір, розрахований не тільки на комп'ютер, але і на всю периферійну техніку, краще вибрати модель з широкою стільницею і складною конструкцією полиць. Багато хто забуває про таку характеристику, як висота комп'ютерного столу. Однак саме цей параметр вважається одним з найбільш важливих в плані ергономіки. Існує кілька правил підбору столу по висоті, але зручніше за все купувати моделі з регульованою висотою. У такій конструкції ніжки меблів можна регулювати, тому ви зможете встановити певний рівень стільниці в залежності від індивідуальних переваг.

При виборі необхідно пам'ятати, що подібні меблі повинні не тільки прикрашати приміщення, але і залишатися зручними у використанні. Зверніть увагу на особливості конструкції нижньої частини - підставки для ніг або додаткової полиці під стільницею - такі елементи можуть виявитися дуже корисними і практичними у використанні.