Як вибрати крісло керівника і на що звернути увагу при покупці

Обстановка в кабінеті керівника повинна бути сучасною і функціональної, але особлива увага приділяється зовнішньому вигляду меблів. Один з обов'язкових атрибутів робочого простору - це крісло, в якому керівнику доводиться проводити більшу частину часу. З цієї причини слід приділити особливу увагу вибору такого предмета обстановки, так як крісло повинно бути красивим, практичним і зручним.

Вибираємо сучасне крісло

Крісло керівника - основна частина робочого простору, тому воно повинно бути ергономічним. Головною особливістю такого крісла є правильне анатомічна будова, тому в сидячому положенні тіло приймає природне положення. Каркасна частина крісла розробляється таким чином, щоб сидить людина стосувався крісла в п'яти точках: ступні, спина, лікті, потилицю і шия. Завдяки такому рішенню тіло знаходиться в розслабленому стані, і навіть після тривалого знаходження в одному положенні людина не відчуває дискомфорту.

Сидіння не повинно бути занадто глибоким, так як в цьому положенні ви не зможете поставити ноги на підставку. Обов'язкова наявність підлокітників, на які можна покласти руки, і краще, якщо ця частина конструкції буде регулюватися. Спинка повинна бути зафіксована, але в поперекової частини рекомендується наявність спеціального валика для додаткової підтримки.

Механізм регулювання конструкції

Якісне крісло повинно бути оснащено механізмом регулювання, щоб користувачі могли налаштувати конструкцію потрібним чином під індивідуальні параметри тіла. Механізм регулювання може складатися з декількох опцій:

  • фіксація положення спинки в заданому положенні;
  • механізм гойдання з встановленим центром, щоб вісь відхилення не була занадто великою;
  • синхромеханізм, який відповідає за роздільне або синхронне хитання спинки і сидіння;
  • газлифт для регулювання висоти сидіння;
  • регулювання положення підлокітників;
  • фіксатор для запобігання перекидання крісла.

Крісло керівника - недешевий предмет інтер'єру, який повинен бути зручним у використанні. Різні механізми регулювання допоможуть вибудувати положення сидіння і спинки таким чином, щоб тіло приймало природне положення, і навіть тривале перебування в кріслі не викличе дискомфорту.

Подібні вироби створюються з якісних і дорогих матеріалів, тому такі меблі не може коштувати дешево. Однак слід розуміти, що вартість такого крісла безпосередньо вказує на респектабельність всієї компанії, так що економити на покупці не рекомендується.