Як вибрати офісне крісло, яке буде зручним, практичним і довговічним

Якщо ви проводите багато часу за комп'ютером, радимо уважно підійти до облаштування робочого простору. Головним елементом офісного куточка є зручне крісло, в якому вам доведеться проводити більшу частину дня, так що вибору цього предмета інтер'єру приділимо більше уваги.

Правила вибору офісного крісла

Виробники офісних меблів пропонують широкий вибір крісел на будь-який смак, але не всі покупці розуміють, що при пошуку такого предмета інтер'єру потрібно звертати увагу на функціональність. Ось кілька порад, які допоможуть вибрати ідеальне офісне крісло для роботи:

  • Перевірте наявність синхронного механізму. Сидяче положення - це не найкорисніша позиція для хребта, тому в кріслі встановлюється синхромеханізм, які стежить за синхронним рухом сидіння і спинки. Таке крісло автоматично повторює рухи людини, тому навіть в сидячому положенні хребетний стовп розслаблений, і ви перебуваєте в постійному русі.
  • Вибирайте моделі з тонким налаштуванням сидіння. Чим більше опцій у конструкції крісла, тим зручніше воно буде. Так, регулювання глибини сидіння допоможе розташуватися в кріслі з комфортом і підігнати конструкцію під свій зріст. Корисною опцією стане регулювання опору спинки, так як люди відрізняються за вагою. Якщо можливості налаштувати опір немає, вам доведеться підлаштовуватися під особливості вироби.
  • Краще доплатити за моделі з підлокітниками. Багатьом покупцям здається, що підлокітники служать лише для краси, і можна вибрати більш дешеву модель без таких доповнень. Однак дана деталь необхідна для того, щоб руки знаходилися в розслабленому стані, і м'язи не перевантажували. Краще, якщо підлокітники розташовуються на одному рівні зі стільницею.

Крісло - індивідуальний предмет інтер'єру, тому слід вибирати такі моделі, які будуть відповідати вашим особистим вимогам.

Практичність і довговічність

Крім функціональності, крісло повинно бути практичним, тому варто звернути увагу на матеріали виготовлення і інші деталі.

Корпус повинен бути виготовлений з міцного металу, так як саме каркасна частина вироби приймає на себе основне навантаження. Матеріал оббивки повинен бути міцним і зносостійким, спинка виконується з тканини або сітчастого матеріалу. До речі, деякі моделі з пластиковим підставою за своїми характеристиками міцності не поступаються металевим.

Найзручніше використовувати крісло з коліщатами, тому на цю деталь також варто звернути увагу. Коліщатка можуть комплектуватися повстяними насадками, щоб не пошкодити покриття для підлоги або пластиковими кільцями, завдяки яким крісло легко ковзає по килимовому покриттю.

Один з головних критеріїв - це вартість, так як хороше і якісне крісло не може бути дешевим. У нашому магазині можна знайти крісла в різних стилях і підібрати гармонійне доповнення до будь-якого інтер'єру.