Якщо ви вирішили купити нове офісне крісло, необхідно не тільки визначитися з дизайном, але і врахувати всі особливості меблів. Крісло - це важливий атрибут робочого місця, так як від практичності і комфортабельності цього предмета інтер’єру залежить ваша працездатність. Ми розповімо, як вибрати крісло з урахуванням всіх особливостей і індивідуальних переваг.

Особливості оформлення

Крісло для комп'ютера може бути вироблено з різних матеріалів, конструкцію прийнято ділити на каркасну частину і сидіння зі спинкою. Каркас зазвичай виробляється з металу, тому якісна модель розрахована на тривалий період експлуатації і здатна витримати значну вагу. Сидіння зі спинкою виготовляється зі шкіри або щільного синтетичного полотна, що не вбирає вологу і легко піддається чищенню.

Матеріал для обробки сидіння зі спинкою повинен відповідати ряду вимог:

  • довговічність і зносостійкість;
  • стійкість до механічних пошкоджень;
  • здатність не вбирати вологу, забруднення або неприємні запахи;
  • легке очищення.

Існує багато думок з питання вибору ступеня жорсткості крісла - хтось радить брати моделі з жорсткою каркасною спинкою, комусь більше до душі крісла з м'якою і зручною спинкою. Суворих рекомендацій щодо цієї особливості немає, тому кожен покупець орієнтується на власні переваги.

Ергономіка і практичність

Крісло для столу має бути зручним, тому виробники меблів постійно працюють над поліпшенням конструкції, вносячи корисні зміни. Сучасне ергономічне крісло створюється таким чином, щоб користувач міг налаштувати розташування окремих елементів конструкції відповідно до особливостей своєї статури.

Особлива увага приділяється підйомному механізму, який дає можливість піднімати і опускати сидіння в залежності від зросту людини. Аналогічний механізм може бути встановлений в області спинки, щоб ви могли відхилити задню частину крісла і знайти найбільш зручний для себе кут нахилу.

Деякі моделі доповнюються підставками для ніг і підлокітниками, а також коліщатками на ніжках. Мобільне крісло дає можливість швидко переміщатися з одного кутка кімнати в інший, не встаючи з місця. Якщо вам потрібно зручне і комфортабельне крісло, в якому ви будете проводити більшу частину часу в кабінеті, вибирайте моделі з поглибленої конструкцією і високою спинкою. Такі крісла зручніші, так як тіло приймає природну позицію, а підтримка спини знімає частину навантаження з хребта.