Гайд з вибору крісел для кафе і барів

Багато задоволених відвідувачів, усі місця зайняті й заброньовані наперед, ціла армія постійних клієнтів, які полюбили ваш заклад, хіба це не мрія кожного власника бару чи кафе? Звісно, багато що залежить від меню, обслуговування та цінової політики, проте загальна атмосфера вирішує все. Якщо правильно підібрати меблі можна сказати більшу частину шляху до успішного облаштування закладу ви подолали. Пропонуємо вашій увазі найдетальнішу інструкцію з вибору крісел для кафе та барів, які стануть вигідним вкладенням і основою для успішного бізнесу.

Враховуйте формат закладу

Для невеликих площ головне компактність і мобільність. У такому разі вам потрібні невагомі, які легко переставляються, без об'ємних елементів та підлокітників стільці. Для кафе сімейного плану ідеальними будуть м'які крісла. Вуличну кав'ярню або веранду оснащують стійкими до корозії меблями, тут стануть у пригоді предмети із пластику та хромованого металу, наприклад, серії ZENITH plast.

Продумайте зонування

Потрібно забезпечити всіх комфортними посадочними місцями, і справа не тільки в тому, аби ефективно використовувати простір, а щоб задовольнити відвідувачів. Хтось полюбляє пити коктейлі біля барної стійки, у такому разі зверніть увагу на хокери з можливістю регулювання (моделі RALPH hoker чи барний стілець ROSE chrome). Інші віддають перевагу містким кріслам для кафе і ресторанів, в яких можна «розвалитися» та спілкуватися з друзями, наприклад, серія VENSAN HN.

Естетика

Від того, який естетично привабливий вигляд має стілець для кафе і бару, може залежати як успіх, так й невдача закладу. Давно минули ті часи, коли стілець був просто стандартним квадратним сидінням з ніжками. Сучасне рішення – цікавий незвичайний дизайн, яскраві приємні кольори, оригінальні форми. Однак продумуючи сміливі рішення й відкриваючись для дизайнерських експериментів не забувайте про практичність та надійність предметів. Зараз у тренді елегантні силуети, геометричні елементи, скошені лінії як у ZETA hoker chrome, використовуйте їх, щоб досягти досконалості.

Акцент на матеріалі

Яку кількість відвідувачів ви плануєте обслужити сьогодні? А завтра? Якою б не була кількість відвідувачів вашого закладу, ніхто не піклуватиметься про меблі, ставлячись до них дбайливо. Тому не зупиняйтеся на звичайних столових предметах, обирайте спеціалізовані крісла для кафе та барів, які переживуть удари, «гойдання» та інші результати експлуатації. Тому якісні матеріали, надійна фурнітура та міцність конструкції мають стати для вас прерогативою, якщо ви не хочете утилізувати меблі кожні два тижні.

Простота в догляді

Крім справних і надійних меблів, важливо, аби вони завжди мали свіжий й привабливий вигляд. Для цього потрібно, щоб стільцям для кафе і барів можна було легко та швидко повернути гарний зовнішній вигляд, очистивши від плям, відбитків рук, решток їжі та напоїв. Під час вибору звертайте увагу на оббивку, що найменш поглинає, відштовхує бруд, на наявність гладких поверхонь, котрі витримують вологу.

Безпека

Гранично важливо, щоб меблі були екологічно безпечними і гіпоалергенними, без специфічних запахів. Ще важлива особливість – вони мають бути стійкими, не хитатися, щоб клієнт нічого не пролив, тим більше не травмувався. Саме тому треба купувати крісла для кафе і барів у офіційного виробника, який виготовляє меблі дотримуючись високих стандартів і з сертифікованих якісних матеріалів.

Дизайн і колірні рішення

Звичайно, крісла повинні поєднуватися зі стилістичним рішенням та концепцією закладу. Перш ніж купити меблі уважно вивчіть відповідну форму виробів й колірну гамму, пропоновані виробником.
Порада: відмовтеся від тьмяних та незрозумілих відтінків, використовуйте насичену, приємну для очей колористику.

Враховуйте габарити

Щоб стілець для бару чи кафе був комфортним для клієнта, він має відповідати деяким габаритам:
●    Глибина сидінь має відповідати середнім антропологічним даним у 42-45 см.
●    Ширина – залежить від формату меблів, для стільця це не менше 38 см, крісла – 45 см.
●    За співвідношенням зі стільницею столу, сидіння має перебувати на приблизній відстані в 30 см.
●    Якщо ми говоримо про барні стільці, розташовані уздовж стійки, їхня висота має починатися з 75-80 см. Цей показник для стандартних барних стійок, висотою в 120-150 см. Однак сучасні барні стійки можуть бути різними, рівно, як й зріст відвідувачів, тому найкращі моделі ті, які можна регулювати за висотою, наприклад, LATINA chrome.

Висновок

Звертаючи увагу на матеріали та конструкцію, враховуючи габарити меблів, формат закладу, вивчаючи матеріали та дизайн, можна вибрати саме такі крісла для кафе і барів, які прослужать довго та відповідатимуть усім вашим очікуванням. Дотримуйтесь описаних у статті порад і у вас все вийде, але, а якщо виникнуть питання, експерти Новий Стиль завжди допоможуть зробити вибір, який буде максимально вигідним.