Гардеробна або шафа: переваги і недоліки

Вбиральні колись були привілеєм багатих аристократів, які можуть виділити для зберігання одягу цілу кімнату. Однак в сучасному вигляді такі системи стали більш демократичними як за вартістю, так і за зовнішнім виглядом.

Існує два основних види гардеробних систем, які мають мало відмінностей у зовнішньому оформленні. Традиційна гардеробна складається з дерев'яних стінок, які складають каркас конструкції, і саме на них навішуються дверцята для шаф і полиці. Така конструкція вимагає великого простору і буде практичною тільки в тому випадку, коли ви зможете виділити під зберігання речей цілу кімнату. Другий варіант - це конструкція на металевому каркасі, на який кріпляться всі інші елементи системи. У такій вбиральні може не бути стінок взагалі, тому візуально вона виглядає легше і практичніше в плані використання різних елементів.

Конструкція вбиральні підбирається під технічні умови, потреби замовника і розмірів виділяється простору. Так, встановлювати систему зі стінками в невеликій кімнаті нерозумно, оскільки каркасна частина займе багато місця, і корисна площа скоротиться. Наступний визначальний фактор - це вартість. Конструкція на металлокаркасе обійдеться дешевше і дасть більше простору для уяви, так як ви не будете обмежені направляючими стінками.

Окрема гардеробна в будинку - відмінне рішення для великої родини, адже ви зможете зберігати всі речі в одному місці. Однак навіть в цьому випадку вам не обійтися без шаф. Так, зручніше зберігати дитячий одяг в тій же кімнаті, де спить дитина: не доведеться постійно бігати в іншу частину будинку, щоб взяти речі. Як бачите, кардинального вибору між вбиральнями системами і шафами немає - обидва варіанти систем зберігання мають право на існування і користуються популярністю.

Сучасні шафи для одягу
Якщо ви вирішили купити шафу для одягу, вас порадує різноманіття рішень і практичність деяких моделей. Можна забути про масивні і громіздкі конструкції, в яких можна було зберігати тільки певні речі і доводилося докуповувати купу інших меблів, щоб складати білизну та інші предмети одягу. Сучасні шафи відрізняються від своїх попередників і стали більш практичними. В першу чергу, зверніть увагу на двері таких меблів. Велика частина моделей на ринку оснащені розсувними дверима або дверима типу сендвіч, коли одна панель знаходить на іншу. Таке рішення робить навіть велика шафа компактним, і ви можете поставити меблі в будь-якому місці кімнати, не враховуючи простір для відкривання дверей.

Ще одна особливість, яка робить шафи оптимальним рішенням для будь-якого інтер'єру - це різноманіття наповнення. Сучасні моделі розробляються таким чином, що одна шафа являє собою повноцінну систему зберігання будь-яких речей. На верхніх полицях можна зберігати сезонні речі або предмети, які ви дістаєте вкрай рідко. Середня частина шафи, яка знаходиться в зоні доступності, відводиться під зберігання висячої одягу і різних дрібниць - на цьому рівні встановлюються штанги для вішалок і висувні ящики. Нижня частина відмінно підходить для зберігання постільної білизни і іншого одягу.

Якщо вам потрібен практична і стильна кутова шафа, в каталозі нашої компанії ви обов'язково знайдете підходящу модель. Ми зібрали найпопулярніші моделі меблів, які допоможуть організувати зручну систему зберігання і прекрасно впишуться в інтер'єр вашого будинку.