Як відмити офісне крісло своїми руками в домашніх умовах?

У сьогоднішній статті ми поговоримо про те, як правильно помити комп'ютерний стілець. Ми детально розглянемо правила очищення крісел, оббивка яких виконана з різних матеріалів. Також ви дізнаєтеся, якими засобами можна очистити поверхню і прибрати плями з крісла в офісі або будинку. Але про все по порядку!

Як почистити шкіряне крісло?
Для очищення крісел, поверхня яких оббита натуральною шкірою необхідно підготувати спеціальний спрей, пилосос, вологі серветки і м'яку ганчірку. Підготує необхідний інвентар для очищення приступаємо до самого процесу. За допомогою пилососа видаляємо з крісла пилюку, дрібне сміття і крихти. Після крісло можна обробляти спеціальним спреєм. Однак не варто відразу наносити спрей на всю шкіряну поверхню. Для початку перевірте, як реагує шкіра на очищуючий засіб, завдавши його на невелику ділянку оббивного матеріалу. Почекайте 2-3 хвилини і, якщо не помітили деформації, можете сміливо використовувати очищаючий засіб.

Нанесений очищающий спрей залиште на забруднених ділянках на деякий час, поки не помітите, що бруд почала відходити. Видалити залишки бруду можна скориставшись м'якою ганчіркою. Протріть оббивку насухо. Якщо забруднення або плями залишилися в деяких місцях, тоді видаліть їх за допомогою вологої серветки. Рекомендуємо скористатися вологими серветками для дітей, які ефективно видаляють бруд при цьому не завдаючи шкоди.

Як почистити тканинне крісло?
Офісне тканинне крісло чудово пропускає повітря, тому в ньому не накопичується надмірна кількість пилу. Однак в ході експлуатації залишки пилу слід прибирати. Зробити це можна за допомогою пилососа або ручного вибивання. Досить один раз в тиждень рухами пройтися по спинці і сидіння. Якщо на поверхні оббивки виникли плями, тоді буде потрібно більш ретельне очищення, яка допоможе позбутися від забруднень і прибрати запах. Для її здійснення необхідно підготувати:

щітку будь-якого ступеня жорсткості;
пилосос;
спеціальне очищуючий засіб, що застосовується для чищення сидінь в машині. Якщо не знайшлося такого, тоді можна використовувати засіб для миття посуду;
м'яку ганчірку.
Далі переходимо до процесу очищення оббивного матеріалу і видалення плям:

Пропилососьте поверхню крісла, видаляючи присутню пилу і частинки сміття.
На тканинну оббивку нанесіть засіб для чищення, особливо в тому місці, де виникло пляма. Залиште на час, вказаний на упаковці миючого засобу, або до моменту зникнення плями.
Ретельно обробіть забруднені місця щіткою.
При використанні порошкового кошти, обов'язково в кінці очищення пропилесосьте поверхню стільця, видаляючи залишилися крупинки. Рідкі засоби можна видалити, використовуючи вологу м'яку ганчірку.
Чистка офісного крісла з екокожі і аеросеткі
Подібний оббивний матеріал є самим невибагливим у відході. Для видалення плям вам знадобиться пилосос, вода, мило, м'яка ганчірка і мочалка. Як і в попередніх випадках процес очищення починаємо з пилососа, за допомогою якого видаляємо пил і інше сміття. Потім готуємо мильний розчин, шляхом додавання в воду мила або засоби для миття посуду. На застарілі плями наносимо трохи води, а зверху обробляємо милом або миючим засобом. Залиште на хвилин 5, можна довше. Далі мочалкою, змоченою в мильній воді, обробляє забруднену ділянку. Потім приберіть залишився мило, використовуючи чисту вологу ганчірку. Витріть крісло насухо.

Доглядаючи за оббивкою не забувайте приділяти увагу і стежити за іншими елементами крісла. Періодично очищайте колеса, перевіряйте кріплення і не сильно мочіть оббивку. Дотримуючись простих порад, ви зможете продовжити термін служби свого комп'ютерного крісла.