Меблі для кафе і ресторанів: основні критерії вибору

Якщо вам належить оформити приміщення кафе чи ресторану, одним з пунктів списку стане покупка меблів. Перша помилка, яку допускають більшість покупців - неправильний вибір категорії меблів. У кафе можна встановлювати меблі, яка призначена для домашнього використання. Інтер'єр в громадському приміщенні піддається набагато більшим навантаженням, тому меблі повинна бути спочатку розрахована на інтенсивну експлуатацію. Крісла та столи для кафе виготовляються з запасом міцності, для обробки використовуються практичні матеріали, каркасна частина конструкції виконується з металу.

Рекомендації по вибору меблів

Для того щоб меблі в кафе стали гармонійним і довговічним доповненням до загальної концепції, важливо дотримуватися кількох простих правил. В першу чергу вибирайте такі елементи інтер'єру, які будуть поєднуватися із загальною композицією. Наприклад, в приміщенні, де чітко простежується сучасний стиль, масивні дивани з дерев'яними елементами будуть зайвими. Краще вибрати зручні лавки з м'яким сидінням і високою спинкою в мінімалістичному стилі.

Друге правило вибору стосується практичності і функціональності - меблі повинні доповнювати простір кафе, створюючи комфортну обстановку. У кафе можна встановити широкі дивани з неглибоким сидінням або стільці на металлокаркасе - такі меблі не заважає пересуванню, добре піддається вологій обробці і практична в щоденному використанні. Для ресторанів краще вибирати традиційні обідні групи, які додадуть приміщенню респектабельний вигляд.

Створюємо цікаві композиції

Інтер'єр кафе чи ресторану повинен володіти власним характером, щоб запам'ятатися відвідувачам. Якщо ви вирішили впоратися з облаштуванням приміщення самостійно і не зверталися до дизайнера, ось кілька порад, які допоможуть створити цікаві композиції:

  • Враховуйте план розстановки. Найпростіше скласти меблеву композицію, визначивши план розстановки. Наприклад, ви можете порахувати точну кількість диванів, які вам знадобляться, якщо розташуйте їх спинкою до стіни.
  • зонується простір. Можна використовувати для створення окремих зон меблі, і таке рішення відмінно підійде для проектів, де не так багато вільного простору для установки перегородок.
  • Дотримуйтеся обраної колірної гами. Краще заздалегідь визначитися з діапазоном відтінків, які ви хочете бачити в приміщенні кафе. Це допоможе уникнути імпульсивних покупок, які змусять змінювати весь план.

Меблі для кафе повинна бути оригінальною, практичною і довговічною, тому краще купувати такі предмети інтер'єру в спеціалізованих компаніях.