Практичні ідеї та поради щодо організації компактного офісу

Офіс невеликих розмірів – ідеальне рішення для стартапу, молодої компанії, організації, яка не потребує великої кількості стаціонарних співробітників або відвідувачів. Останнім часом невеликі простори також дають змогу значно заощадити на оренді, адже не секрет, що бізнес зараз переживає не найкращі часи. Однак маленьке робоче приміщення – не привід, аби засмучуватися або відчувати дискомфорт. У цій статті ми поділимося практичними порадами та ідеями, які допоможуть в організації компактного офісу.

Організовуємо робочий простір

Насамперед варто замислитися над плануванням і, звісно, для невеликого офісу більше підійде відкритого типу з точним тематичним розподілом робочих місць. Це може бути зона для персоналу, приймання клієнтів, переговорів, керівника, відпочинку. Постарайтеся залучити весь простір, уникаючи «мертвих» зон, де б не можна було розмістити офісні меблі. Можна створити багатофункціональні зони – наприклад, «острів» з м'якими меблями може бути частиною зони відпочинку, переговорів або ж використовуватися для обговорення робочих моментів.

Продумуємо меблювання

Меблі можуть зіграти ключову роль в облаштуванні компактного офісу:

●    Кутові або невеликі столи з можливістю трансформації не займуть місця і відмінно забезпечать потрібним робочим простором.

●    Ергономічні офісні крісла – розмістяться компактно й водночас нададуть можливість персоналу працювати в комфортних умовах.

●    Використовуйте стелажі, полиці, мобільні тумби для зберігання речей та документів. Взагалі грамотно організоване вертикальне та точкове зберігання візуально не «забирає» простір

●    Якщо специфіка роботи дозволяє, можна використовувати довгі стаціонарні та приставні столи, розділивши їх екранами. Це дасть змогу одночасно організувати для кожного індивідуальний робочий простір і разом із цим заощадити на площі.

●    Для зберігання одягу можна використовувати замість шаф підлогові вішалки.

●    Стільці для відвідувачів можуть мати складну конструкцію, щоб можна було розставляти меблі залежно від кількості клієнтів, без щоденного захаращення простору.

Приділимо увагу поверхням

Глянцеві або гладкі стільниці, фасади шаф та інших меблів додадуть компактному офісу простору. Також зверніть увагу на предмети зі скла або із дзеркальним покриттям, які візуально збільшують простір. Навіть колір металу внесе певну легкість, тому краще купувати предмети з хромованим покриттям або металевим відблиском.

Оформляємо інтер'єр

Існує безліч прийомів, як оформити інтер'єр стильно, престижно та при цьому не зменшуючи простір компактного офісу

●    Насамперед обдумуючи оформлення інтер'єру невеликого приміщення візьміть собі за правило: нічого зайвого. Тому варто відмовитися від об'ємного меблювання та предметів, у яких немає особливої потреби.

●    Акуратність також допоможе заощадити простір, тому дроти краще заховати в кабелі-провідники

●    Підбираючи дизайн, варто зупинитися на таких стилях як: мінімалізм, японський, скандинавський, хай-тек, етно стиль

●    Від колірної гами сприйняття простору також залежить, тому світлі відтінки – ваші найкращі помічники. Утім, перетворювати офіс на операційну також не варто, пастельні кольори стануть найкращим вибором. Хочете яскравості? Не відмовляйте собі в цьому! Сміливо використовуйте для яскравих акцентів кольорову оббивку офісних крісел, м'яких меблів, елементів декору.

●    Оздоблення стін – краще однотонне без ліплення та опуклого декору. Якщо хочеться прикрасити стіни, добре в невеликому офісі виглядатимуть лінії, що розходяться, ледве помітний візерунок, що розширює простір.

●    Попри скромні розміри приміщення відмовлятися від декоративних елементів не варто. Картини або панно з ненав'язливим геометричним малюнком, високі витончені прозорі композиції, підвіски, що звисають, або ж зелений оазис добавляють в інтер’єр офісу особливу естетику.
Як бачимо, компактний офіс – не привід для засмучення. З грамотним підходом, зонуванням, підбором меблів та оформленням інтер'єру робочий простір перетвориться на візитну картку вашої компанії. Купити всі меблі, необхідні для облаштування невеликого офісу без зайвих фінансових втрат, краще безпосередньо у виробника Новий Стиль.