Вибір крісел для офісу що потрібно знати

Хочете, щоб ваш офіс викликав довіру клієнтів, «працював» на репутацію компанії і створював комфортну робочу атмосферу? Обставляючи офісний простір, вам обов'язково потрібно приділити увагу вибору крісел для офісу, адже від цього залежить наскільки комфортними, довговічними та видними будуть меблі. Дізнайтеся, як правильний підбір конструкції, спрямованості, механізмів і навіть оббивки може стати вирішенням безлічі проблем.

Визначтеся, для кого офісне крісло

  • Конструкція меблів насамперед відштовхується від специфіки роботи й призначення:
  • Для ресепшена краще вибрати досить просту модель без підлокітників, аби було зручно часто вставати, наприклад, серії JUPITER чи MALTA.
  • Відвідувачам підійдуть стаціонарні стільці без регулювань та механізмів, продумані для тривалого очікування. Їх вибір залежить від передбачуваної кількості відвідувачів і площі холу. Це можуть бути як одинарні моделі, так і з безліччю сидінь на одному каркасі (модель ISO-5 Z black).
  • Персоналу потрібні ергономічні, функціональні, розраховані на тривалу сидячу роботу офісні крісла.
  • Для конференц-залу знадобляться нерухомі, проте досить комфортні моделі. Наприклад, MANAGER extra CF LB – розкішний дизайн за середню вартість може стати відмінним вибором.
  • Крісло керівника потребує особливої уваги, адже від нього залежить ухвалення важливих рішень і підтримання статусу компанії. Тому найкращим рішенням стане модель представницького класу з розширеним функціоналом, високою спинкою, різними регулюваннями і виконана з престижних матеріалів. Яскравими прикладами керівних екземплярів будуть моделі – CALIFORNIA R steel ES CHR68, CHESTER R HR steel ST AL32 або BRUNO HR Tilt CHR68.

Каркас і база – основа ідеального вибору

Саме від того, з чого і як виконаний каркас офісного крісла від виробника залежить його довговічність. Бюджетні, малогабаритні та розраховані на невелике навантаження крісла виконуються з полімерів, пластику. Якщо вам потрібна довговічна і максимально надійна модель – орієнтуйтеся на каркаси зі сталі, металу. Утім, меблі з пластикової основи не варто списувати з рахунків, у фабричному виробництві Новий Стиль використовують якісні матеріали, що відповідають високим стандартам безпеки і міцності.

Спинка – те, що подарує комфорт

Звертайте увагу на форму і висоту спинки, вони мають бути анатомічно продумані під спину, надаючи максимальну підтримку хребта. Стандартний операторський стілець повинен мати висоту спинки від 45 см. Для тривалого сидіння і опори плечового поясу краще звернути увагу на моделі зі спинкою від 65 см, а для комфорту шийного відділу і відпочинку голові ще й з підголівником. Форма – увігнута з боків і вигнута в поперечному відділі для підтримки спинного корсета.

Сидіння

Для зручного рівного сидіння ширина і глибина повинні починатися з 50 і 40 см відповідно. Необхідну глибину обчислюють виходячи з ¾ довжини стегна. М'якість наповнювача також важлива, оскільки занадто жорстке призведе до дискомфорту, а надто м'яке – до сутулості.

Висота підлокітників

Вона особливо важлива для тих, хто довгий час проводить за клавіатурою. Стандартною висотою підлокітників вважається 17-25 см, але все залежить від рівня столу і зросту того, хто сидить на стільці. Відповідною висотою будуть ті, які забезпечать пряме положення руці і згин у лікті під 90 градусів.

Оббивка – практична чи красива?

Які тільки оббивні матеріали можна зустріти в офісних кріслах:

  • Натуральна шкіра – приємні тактильні відчуття, довгий термін служби, престижний зовнішній вигляд.

  • Штучна шкіра – доступний за ціною, але схильний до зносу й пошкоджень матеріал.

  • Екошкіра – оптимальне рішення між натуральним й штучним матеріалом, хороші характеристики, привабливий зовнішній вигляд та помірна ціна.

  • Еластомер – гіпоалергенний, зносостійкий, використовується частково вставками, часто стає героєм для створення ергономічних моделей з підтримкою хребта.

  • Тканина – універсальний матеріал, що дихає, проте можливий складніший у догляді.

  • Офісне крісло з сіткою – сучасне рішення в офісних меблях, еластичне, що дихає, практичне, обіцяє ідеальну посадку і привабливий зовнішній вигляд.

Роблячи вибір оббивки, звертайте увагу на її практичні характеристики, зносостійкість (кількість циклів за Martindale), особливості догляду, поглинання, негорючість.

Максимальне навантаження

Кожне офісне крісло має свій параметр максимально допустимого навантаження, зазвичай це від 100 до 150 кг. Від цього залежить наскільки довго прослужать меблі та чи працюватимуть механізми й регулювання. Краще обирати відповідну модель із «запасом», щоб оснащення крісел, регулювання й навіть сам каркас з основою під вагою того, хто сидить, не працювали на межах.

Регулювання і механізми – те, що дасть змогу зробити крісло ідеальним для кожного

Сучасні офісні крісла з продуманими механізмами та регулюваннями продумані так, аби їх можна було відрегулювати індивідуально під потреби та анатомічні особливості кожного. Такі моделі як ABSOLUTE R HR black WA ES AL70 мають не просто регулювання висоти сидіння і нахилу спинки, це справжній трансформер. Використовуючи можливості регулювання підлокітників і підголівника, вільного хитання, синхронного відхилення спинки та сидіння у співвідношенні 2:1, регулювання відхилення, фіксацію в 5 позиціях та функцію «Антишок» можна проводити за роботою довгий час без шкоди для здоров'я.

Колір і дизайн – вибір за вами

Замовляючи меблі від виробника є можливість вибрати будь-який колір із дизайном, не нехтуйте цією перевагою. Підбираючи колірне рішення й оформлення, можна використовувати крісло як витончене доповнення стилістичного рішення та концепції офісного простору, розставити акценти або підтримати корпоративний стиль.

Висновок

Продуманий функціонал і конструкція, відповідність параметрам, анатомічній будові, наявність сучасних механізмів та модний дизайн – те, що робить ідеальним крісло для офісу Звертаючи увагу на наші поради, ви обов'язково зможете вибрати потрібні меблі, які стануть ключовими елементами облаштування офісного простору, уособленням статусу компанії та втіленням комфорту для персоналу.