Як доглядати за офісними меблями

Хочете, щоб робочий простір завжди здавався новим, меблі повністю виконували свої функції й приносили задоволення від праці? Догляд за меблюванням може бути важливим фактором для подовження його терміну служби та збереження в хорошому стані. Дізнаємося, що зробити, аби офісне крісло, стіл, системи зберігання надовго зберегли функціональність, естетичну красу.

Загальні правила догляду за меблями

Загалом, доглядати за меблюванням досить легко, особливо якщо дотримуватися простих рекомендацій:

  • Регулярно протирайте поверхні вологою ганчіркою, видаліть пил, бруд. Якщо на кріслі є плями, використовуйте м'яке мило із теплою водою для очищення. Уникайте використання агресивних хімічних засобів, які можуть пошкодити тканину чи покриття.
  • Для ефективного догляду за оббивкою диванів, стільців, крісел бажано відштовхуватися від типу тканини, внутрішнього наповнювача. Що одному добре, іншому може виявитися шкідливим.
  • Якщо офісні стільці на металевій основі або столи зі хромованими ніжками – краще часто витирати не сильно мокрою тканиною або користуватися спреєм.
  • Контролюйте стан механізмів, регулювання, чистять їх за допомогою м'якої матерії та мийного засобу, уникаючи забруднень.
  • Частіше перевіряйте стан коліщаток крісел, тумби, мобільного стелажа. Коли вони заїдають, не крутяться – замініть.
  • Якщо ваші меблі – трансформери чи мають налаштування – ліпше основне регулювання встановити під себе, ніж постійно змінювати.

Як запобігти зносу?

Звичайно, правильний догляд – те, що збереже меблі, але є інші моменти, котрі допоможуть запобігти ламанню та іншим неприємностям, розглянемо їх: Знайома ситуація, коли стільці для переговорної використовують не за призначенням, щоб «не простоювали» в приміщенні, яке рідко використовується? Цього робити не варто, адже не дарма інженери виробника довго мізкували над конструкцією, продуманою окремо для операторів, відвідувачів та тих, хто працює за комп'ютером. Кожна модель продумується суворо під певне навантаження й обов'язки. Не використовуйте крісла для інших цілей, крім як для сидіння. Не кладіть на нього ноги, важкі предмети, на спинку або підголівник не вішайте сумку. Теж саме стосується стільниць, полиць, тумб. Користуйтеся меблями правильно, наприклад, не відхиляйте офісне крісло його занадто сильно, не сідайте різко. Це може призвести до пошкодження механізмів крісла. Перевіряйте механізми частіше, переконайтеся, що вони працюють справно. Наприклад, перевірте, що регулювання висоти і кута нахилу працює. Використовуйте модель, яка відповідає вашій вазі, розміру тіла.


Правильний підбір меблів

Саме цей фактор може слугувати в тривалості використання тих чи інших предметів, тому потрібно: Точно підбирати ті, що відповідають спрямованості конкретного приміщення. Так, у кімнаті, де планується вести наради, переговори з клієнтами та партнерами – рівнобічний овальний чи прямокутний стіл в ансамблі стільців для переговорної. Враховуйте габарити меблів й площу приміщення – якщо тісно, а робочі місця розташовуватимуться близько одне до одного, буде складно пройти, щоб щось не зачепити. Визначте оптимальну кількість меблів за наявністю співробітників, потоком відвідувачів. Продумайте, з якими меблями персоналу буде комфортніше виконувати свої обов'язки. Зазвичай коли працівникові не зручно на своєму місці, він починає хитатися, на щось більше спиратися в пошуках комфорту, від цього і трапляється більшість поламок.


Правильна купівля меблювання

Те, наскільки довго прослужить інтер’єр, залежить ще від самої покупки, тому купуючи предмети, потрібно врахувати деякі моменти: Перевірити продавця – наскільки він офіційно працює, чи є у нього своя адреса, сертифікати, контакти, позитивні відгуки, аби не зв'язатися з шахраями. Дізнайтеся, з якого матеріалу зроблені офісні крісла та інші предмети, чи пройшли вони тести безпеки. Попросіть безплатну консультацію з презентацією – це можна зробити телефоном, через заявку на сайті або під час спілкування з представником компанії. Порівняйте вартість одних й тих самих речей у різних постачальників – занадто дешеві та продавець, якого ніхто не знає, мають викликати сумніви. Домовтеся про доставку – дехто воліє на ній заощадити, проте в разі неправильного транспортування можна щось порушити. Краще обговорити умови безкоштовної доставки або зниження ціни, особливо як йдеться про оптову покупку.


Висновки

Щоб меблювання прослужило довго, не ламалися, мали гарний вигляд, треба насамперед їх грамотно купити. Для цього необхідно продумати кількість, тип і розміри предметів, знайти порядного постачальника, перевірити якість матеріалів. Наступний крок – потрібно правильно розставити з урахуванням розмірів, специфіки приміщень. І останнє – регулярно протирати, перевіряти, чистити і тоді бажане – збудеться.