Як вибрати шкільну парту для дитини

Якщо у вашій родині є учень, вам обов'язково потрібно продумати робочий простір для дитини. Використовувати для занять і виконання домашнього завдання простий стіл не рекомендується, так як ці меблі не відповідає вимогам. За звичайним столом хребет приймає неправильне положення, що може привести до зміни статури і розвитку захворювань.

Основні вимоги до шкільної парти

Шкільна парта повинна відповідати декільком важливим критеріям:

Наявність механізму регулювання. Стільниця повинна регулюватися по висоті, щоб ви могли встановити рівень парти відповідно до зростання самої дитини. Однак механізм повинен бути досить міцним, щоб стільниця не бовталася і не нахилялася в різні боки.
Відповідність стандартам. Меблі повинні відповідати суворим стандартам, щоб робоче місце школяра було безпечним. В першу чергу оцінюються матеріали виготовлення, які повинні бути безпечними і довговічними. Наступним критерієм стане безпеку самої конструкції, в якій не повинно бути гострих кутів або елементів, які можуть нашкодити дитині.
Функціональність. Якщо ви підбираєте парту для дошкільника, зверніть увагу на наявність функції регулювання нахилу стільниці. Більшість експертів радять купувати моделі, в яких робоча стільниця буде перебувати під невеликим нахилом.
Сучасні виробники меблів пропонують безліч практичних і цікавих рішень, тому знайти парту з відповідними характеристиками нескладно.

Як організувати простір для навчання

Крім парти, необхідно придбати ряд інших елементів, щоб організувати повноцінне робоче простір. Так, в куточку школяра має бути присутня зручна і функціональна лампа. Світло повинен бути спрямований на стільницю і не бути занадто яскравим, тому вибирати світильники також слід відповідно до вимог.

Обов'язково присутність зручного і місткої шафи для зберігання книг і зошитів. Краще якщо шафа буде розташовуватися в деякому віддаленні від столу, щоб робочий куточок не вийшов занадто тісним.

Якщо ви хочете, щоб ваша дитина отримував задоволення від навчання і з задоволенням займався, організуйте для нього комфортний простір. Шкільна парта допоможе учневі не відволікатися від завдань і зосередитися на виконанні, тому такий предмет інтер'єру повинен бути зручним і сучасним.