Як вибрати шкільну парту для дитини

Якщо у вашій родині є учень, вам обов'язково потрібно продумати робочий простір для дитини. Використовувати для занять і виконання домашнього завдання простий стіл не рекомендується, так як ці меблі не відповідає вимогам. За звичайним столом хребет приймає неправильне положення, що може привести до зміни статури і розвитку захворювань.

Основні вимоги до шкільної парти

Шкільна парта повинна відповідати декільком важливим критеріям:

  • Наявність механізму регулювання. Стільниця повинна регулюватися по висоті, щоб ви могли встановити рівень парти відповідно до зростання самої дитини. Однак механізм повинен бути досить міцним, щоб стільниця не бовталася і не нахилялася в різні боки.
  • Відповідність стандартам. Меблі повинні відповідати суворим стандартам, щоб робоче місце школяра було безпечним. В першу чергу оцінюються матеріали виготовлення, які повинні бути безпечними і довговічними. Наступним критерієм стане безпеку самої конструкції, в якій не повинно бути гострих кутів або елементів, які можуть нашкодити дитині.
  • Функціональність. Якщо ви підбираєте парту для дошкільника, зверніть увагу на наявність функції регулювання нахилу стільниці. Більшість експертів радять купувати моделі, в яких робоча стільниця буде перебувати під невеликим нахилом.

Сучасні виробники меблів пропонують безліч практичних і цікавих рішень, тому знайти парту з відповідними характеристиками нескладно.

Як організувати простір для навчання

Крім парти, необхідно придбати ряд інших елементів, щоб організувати повноцінне робоче простір. Так, в куточку школяра має бути присутня зручна і функціональна лампа. Світло повинен бути спрямований на стільницю і не бути занадто яскравим, тому вибирати світильники також слід відповідно до вимог.

Обов'язково присутність зручного і місткої шафи для зберігання книг і зошитів. Краще якщо шафа буде розташовуватися в деякому віддаленні від столу, щоб робочий куточок не вийшов занадто тісним.

Якщо ви хочете, щоб ваша дитина отримував задоволення від навчання і з задоволенням займався, організуйте для нього комфортний простір. Шкільна парта допоможе учневі не відволікатися від завдань і зосередитися на виконанні, тому такий предмет інтер'єру повинен бути зручним і сучасним.